Kore'ye Özgü İlginç İçecek

Dışkı Şarabı

Uzakdoğu ülkelerinin dünyanın geri kalanıyla kıyaslandığında çok farklı bir yiyecek içecek kültürü olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ama bazı yiyecekler var ki, bunlar dünyanın göz ucuyla bile bakmaktan kaçındığı yiyecekler. 
Strong Woman Do Bong-Soon adlı dizide de bahsedilen B*k Şarabı (dışkı şarabı), izleyenler tarafından diziye komedi katmak için uydurulan bir şey olduğu düşünülüyordu. Ama bu içecek bir gerçek ve eski zamanlarda sık sık başvurulan bir içecekmiş Kore'de.
Kore'ye özgü olan bir içecektir. Bu içkiye ingilizce Poop Wine ve ya Feces Wine deniyor. Kore'deki orijinal adı ise Tsongsul. 

Nasıl Yapılır?

Damıtılmış bir tahıl alkolü olan sojunun, tavuk, köpek veya insan dışkısıyla dolu bir çukura dökülüp, karışım mayalanana kadar çukurda üç ila dört ay bekletilmesiyle yapılıyor. Daha sonra çukurdan çıkarılıyor ve doğrudan içiliyor.
Bazı kişiler yapımında sadece insan dışkısı ya da özellikle çocuk dışkısı kullanıldığı belirtiyor.

Yararları

Kore'de eski zamanlarda yapılan, günümüz Kore insanın ise neredeyse hiçbir bilgisi olmayan bu içki yapıldığı zamanlarda tıbbi tedavi amacıyla yapılan bir içkiydi. Bunu daha çok insanlardaki kemik kırıklarını ve yaraları iyileştirmeye yardımcı olması için kullandırıyorlardı. 
Günümüz alternatif tıpçıları dışında kimsenin merak etmediği bir içkidir.